`

Zoek en vind jouw perfecte domein(en)!

Een zorgvuldig gekozen domein vergroot de vindbaarheid van je website en trekt meer bezoekers of klanten voor je nieuwe website.

Domein verhuizen

Hoe werkt een domeinverhuizing?

Een domeinnaam verhuizen naar een nieuwe webhostingprovider kan een spannend proces zijn, vooral als je niet precies weet hoe het werkt. In deze gids leggen we stap voor stap uit hoe je jouw domeinnaam eenvoudig kunt verhuizen zonder downtime of gegevensverlies.

Wat is een domeinverhuizing?

Een domeinverhuizing betekent dat je jouw domeinnaam van de ene registrar (de partij waar je het domein hebt geregistreerd) naar een andere verhuist. Dit kan nodig zijn als je een betere prijs, betere klantenservice of snellere hosting zoekt.

Belangrijk: Een domeinverhuizing heeft alleen betrekking op de registratie van de domeinnaam en niet per se op de website of e-mailhosting. Als je ook je website en e-mail wilt verhuizen, moet je extra stappen ondernemen.

Stap-voor-stap gids
  • Stap 1: Controleer of je domein aan de verhuisvoorwaarden voldoet.
  • Stap 2: Vraag de verhuiscode (EPP-code) aan bij je huidige registrar.
  • Stap 3: Ontgrendel het domein voor verhuizing.
  • Stap 4: Start de verhuizing bij je nieuwe hostingprovider.
  • Stap 5: Bevestig de verhuizing via de ontvangen e-mail.
  • Stap 6: Wacht tot de verhuizing is afgerond (1-7 dagen).

Webhosting bij Virtuhost
is heel eenvoudig

Bij Virtuhost claim jij je eigen stukje internet op onze krachtige server(s) die is ingericht om optimaal presteren. Je kiest een domeinnaam en het hostingpakket welk past bij jouw. Jij focust je op je website of webshop wij focussen ons op de webhosting.

Goede snelle webhosting bij Virtuhost.nl

Veel gestelde vragen

We zetten de antwoorden op de meest gestelde vragen over domeinmen voor je op een rij. Mocht jouw vraag hieronder niet beatwoord worden neem dan contact met ons op om jou vraag te stellen.

Dat is heel vervelend. Check altijd eerst of er activiteit op de domeinnaam is. Krijg je bijvoorbeeld een lege pagina of parkeerpagina in beeld, dan weet je dat de domeinnaam waarschijnlijk niet actief gebruikt wordt. Is er wel veel activiteit op de domeinnaam? Houd er dan rekening mee dat het lastig kan worden om de domeinnaam over te nemen. Om erachter te komen hoeveel een domeinnaam momenteel of in het verleden is gebruikt, gebruik je een tool zoals WayBack machine.

Controleren of een andere extentie vrij is.
Proberen in contact te komen met de huidige eigennaar voor overname van het domein.
Een alternatief domein poberen te vinden dat vrij is.

Dit zeker mogelijk. Wij bieden wereldwijde domeinnamen aan uit zeer veel landen. Welke extensies wij aanbieden kun je vinden op het extensie overzicht op onze website. Staat de gewenste exensie er niet bij, dan neem contact met ons op. Wij kunnen een extensie over het algemeen makkelijk toevoegen aan ons aanbod.

In een aantal landen is het alleen mogelijk een domeinnaam vast te leggen als je voldoet aan bepaalde eisen. Denk hierbij aan het hebben van een vestiging in het desbetreffende land. Domein-Registreren heeft voor deze situaties mogelijk een Trustee Service. Dit houdt in dat je, ondanks het gebrek aan een vestiging in dat land, toch via ons een domeinnaam kunt vastleggen.

Vrijwel elke nieuwe domeinextensie kan je registreren. Maar er zijn uitzonderingen. Bedrijven als Google, Nike en Philips hebben het alleenrecht op hun namen en deze afgeschermd.

Aankomende jaren zal het internet honderden nieuwe domeinextensies (gTLD’s, generieke top level domeinen) erbij krijgen. Dit heeft als resultaat dat websites bijv voorbeeld met een webshop die fietsen verkoopt misschienwel een domein kan registrenen dat eindigt op .baike. Er ontstaan miljoenen mogelijkheden voor nieuwe, pakkende en ideale domeinnamen.

Een premium domein is een domeinnaam waarvan de waarde een stuk meer is dan een niet generieke domeinnaam. Het overkoepelende register van de extensie waar het om gaat bepaalt welke domeinnamen als 'Premium' domein gezien worden. Hier hebben wij geen invloed op. Premium domeinnamen zijn bijvoorbeeld healthy.club, police.academy en laptop.shop.

'Premium' domeinen komen in twee varianten voor:

Domeinnamen van oudere extensies met een zeer generieke naam, zoals auto.nl (2000) of holiday.com (1998), welke al jarenlang geregistreerd zijn. Omdat deze al veel 'waarde' hebben opgebouwd, zijn deze bij een verkoop veel geld waard.
Domeinnamen die gebruik maken van de nieuwe gTLD's met een zeer generieke of bedrijfsnaam welke nog niet geregistreerd is, maar waarvan de verwachting is dat deze veel 'waarde' zullen krijgen. Bij deze laatste variant zal het register dat de extensie aanbiedt een veel hogere aanschaf- en verlengprijs hanteren dan bij de oudere extensies het geval is.